Nie jesteś zalogowany na forum.
Strony: 1
Rozpoczynam I posiedzenie Rady Ministrów. Proszę każdego ministra o potwierdzenie obecności.
Jestem
Szymon Uchastok
Prezydent Batawii
Marszałek Batawii
Wie pan może co się dzieje z pozostałymi obywatelami Batawii? Już od dłuższego czasu ani śladu po nich...
Jesli chodzi o Hutina, Malina, Kitlera i Sokorskiego to wiem...
Szymon Uchastok
Prezydent Batawii
Marszałek Batawii
Dobrze, więc do jutra czekam na pozostałych, jak się nie zjawia rozpoczynamy bez nich.
Jestem
Władysław Sokorski
Minister Rozwoju Batwii
Jestem
Józef Malin
Vicepremier
Pierwszą kwestią którą chciałem się zająć jest terytorium Batawii w v-świecie. Jak wiadomo miejsce pod owo terytorium mamy ale potrzeba jakiegoś aktu prawnego którym ogłosimy zajęcie go. Oto moja propozycja:
Republika Batawii dbając o stabilność i aktywność kontynentu Nordata postanawia, co następuje:
Art.1
Republika Batawii od dnia 27 lutego 2015 roku. przejmuje polityczną kontrolę nad północno - zachodnią częścią Nordaty. Dokładny zasięg obszaru pokazuje załącznik.Art.2
Kontrola Republiki Batawii nad wymienionymi w Art.1 obszarami polega na:
1. Politycznym nadzorze, dyplomacji i wyłączną decyzyjnością Republiki Batawii.
2. Monitoringu - powietrznym, kosmicznym oraz wodnym i lądowym nad terytorium.Art.3
Co nie jest zapisane w Art.2 jest zakazane. Wszelkie zmiany w dokumencie i nowelizacje mają prawomocność tylko w decyzji prezydenta bądź premiera Republiki Batawii.
Dokument wchodzi w życie z dniem 27 lutego 2015 r.Załącznik:
http://oi58.tinypic.com/2cdd4b7.jpg
Kto jest za, kto przeciw, kto się wstrzymuje, a kto ewentulnie ma jakieś zastrzeżnia?
Za
Szymon Uchastok
Prezydent Batawii
Marszałek Batawii
Za
Józef Malin
Vicepremier
Też chciałbym coś zgłosić:
1. Jako Minister SWiA chciałbym zaproponować zmianę flagi i godła. Co powiecie na podobną do Białorusi flagę i godło. Było by jak w realu. Na południowym-wschodzie Uhraina (Ukraina), a na północnym zachodzie Batawia (Białoruś).
2. Modernizacja lub zmiana forum na miłą dla oka i przyciágającą nowych mieszkańców.
Szymon Uchastok
Prezydent Batawii
Marszałek Batawii
Za i tu i tu...
Władysław Sokorski
Minister Rozwoju Batwii
Akt przejęcia kontroli nad terytorium przyjęty.
1. Co do flagi i godła białoruskiego - niezupełnie byłoby podobnie. Białoruś graniczy z Ukrainą od południa, my bardziej od wschodu. Aczkolwiek pomysł nie jest zły i głosuję za.
2. Też za.
Myśle, że nikt więcej nie będzie głosować. Więc propozycje przyjęte.
1. Flagę i godło opublikuje jutro.
2. Zaczne już teraz tworzenie nowego forum. Pan, Panie Hyjek zako jedyny oprócz mnie administrator w tym czasie na forum dowie się o nowym forum jako pierwszy już za raz.
PS: Proszę akt umieścić w Dzienniku ustaw.
Szymon Uchastok
Prezydent Batawii
Marszałek Batawii
Strony: 1